Record: 14 GPX uploads per minuut.

gesskinaction

Een van de verrassingen die we dit jaar in petto hadden voor de bezoekers aan ons event, was een systeem om GPX files volautomatisch te uploaden naar GPS toestellen. Gewoon je GPS aansluiten en de rest gebeurde vanzelf. We hadden 16 aansluitingen voorzien, die er samen voor zorgden dat we tot 14 uploads per minuut gerealiseerd hebben. Na 8 minuten was de wachtrij voor GPX-bestanden weg. De voorbije jaren klokten we af op een kleine 20 minuten, maar toen moesten we hiervoor 9 mensen mobiliseren; nu nog twee.

gesskmetricsIn maart kwam het idee voor het eerst op tafel toen ik zat te zoeken naar een plezante toepassing voor een Raspberry Pi. Het eerste prototype hadden we midden april klaar en in de maanden die volgden werd er verder gewerkt aan het uitbreiden van aantal poorten, koppelen van LED outputs en foolproof krijgen van de software.

Aangezien deze innovatie zo goed onthaald werd op het GG3 event, gaan we dit systeem nog verder doorontwikkelen. De eerste zaken waaraan we denken zijn schaalbaarheid, centraal beheer en logging, een mooie grafische userinterface.

Hier een demofilmpje van onze testopstelling:

 

Interesse om mee te werken? Heb je stevige kennis van Python en/of bash en/of Raspbian en/of PHP, laat hier een reactie achter of stuur een mailtje naar “info at gentsche-geokasjing-sosseteit.be”

 

Een gedachte over “Record: 14 GPX uploads per minuut.

Geef een reactie