GGS actief op dag van de trage wegen

Vorige zondag waren we present in De Kollebloem, waar de gemeente Destelbergen activiteiten organiseerde in het kader van de dag van de trage wegen.

Een twintigtal mensen namen deel aan onze “Introductie Geocaching”. Eerst kregen ze een korte theoretische uiteenzetting en nadien ging iedereen samen met een GGS-begeleider op stap. Ook voor deze workshop hadden we terug een geocache op maat ontwikkeld. Tijdens de

Rarara, waar zit de micro?

Rarara, waar zit de micro?

tocht maakten de deelnemers kennis met heel wat verschillende technieken om informatie te verbergen. Ze konden ook aan den lijve ondervinden dat een cache vinden niet altijd evident is, ook als je over exacte coördinaten beschikt.

Onderweg botsten we ook op twee onfortuinlijke geocachers die –net zoals vele anderen voor hen– vastgelopen waren op een fameus tagje van vdwkes.

Quit, enter, page, pijlke, pijlke, enter, enter, page. grrr

Quit, enter, page, pijlke, pijlke, enter, enter, page. grrr

Tijdens de tocht leerden de deelnemers ook omgaan met de behoorlijk on-gebruiksvriendelijke werking van de Garmin toestellen, maar na een vijftal waypoints begon het vlot te gaan. En op het einde werd er nog een kleine race uitgeperst om als eerste de bonus te vinden.

Iedereen mocht loggen in het gegeerde GGS-event-logboekje. Iedereen tevreden en we denken dat we weer enkele mensen “bekeerd” hebben tot geocachen.

Geef een reactie