Eindelijk, Hij is er. De GG5 coin. Just in time!

geocoin-gg5-backVan just in time gesproken. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar hij is er, de GG5 coin. Onze coin artist heeft er weer iets uniek van gemaakt. Hier een woordje uitleg van de man zelf.

Voor de 5e editie van ons Gentsch Event wilden we iets speciaal doen met onze traditionele coin. Het resultaat kan je in bijgaande foto’s zien.

Het is dus een coin in “2 delen” geworden: een ring, waarin een zeshoek kan draaien.

De zeshoek staat symbool voor het bordspel dat tijdens de GG5 competitie gespeeld wordt (zeshoekige spelvlakken) en de teerlingen die gebruikt worden tijdens het spel. Daarom stelt de achterzijde een teerling (kubus) in perspectief voor, waarop op de verschillende vlakken het logo van GG5 “Under siege”, het Gravensteen als centraal element in het GG5 bordspel, en een weergave van het spelbord (raster van zeshoeken, met 5 vlakjes opgevuld, als bij een teerling), staan. Op de voorzijde van de zeshoek staat ons traditionele stadszicht van Gent.geocoin-gg5-front

De rand van de coin bevat de gegevens van het GG5 Event aan de voorzijde, en aan de achterkant een ring met kleurvlakken die de kleuren van de teams voorstellen die aan GG6 deelnemen.

De coin is te koop bij onze leverancier van Geocachingshop.nl, die vanaf zatermiddag tot zaterdagavond op de Eventlocatie zal aanwezig zijn. De coins kunnen enkel tijdens GG5 ter plaatse gekocht worden, niet via de webshop van geocachingshop.nl.

En ook zoals gewoonlijk is er een special edition gemaakt, maar die is enkel voor een heel select publiek!

 

 

 

Geef een reactie