Historiek

HA&Co liep al sinds eind 2009 met het idee om eens iets opvallends te organiseren voor geocachers. Hij verzamelde een team van 7 geocachers — toen goed voor 40 jaar geocaching-ervaring– en eind 2011 zijn we begonnen met de voorbereiding van het eerste “Groot-Gents Geocaching event”.

In de loop van 2012 deden we heel mysterieus over de samenstelling van ons team. Op 15 september 2012 was het zover. Ons eerste event was meteen een schot in de roos. Geholpen door schitterend weer, klokten we af op 402 deelnemers. Het beeld van de apotheose bezorgt ons nog altijd kippenvel.

Ballonmoment

Apotheose van ons eerste event: een paar honderd ballonnen gaan de lucht in.

Er kon geen moment twijfel over bestaan dat hierop een vervolg moest komen. In 2013 schreven we ons eerste verhaal, waaraan het hele event opgehangen werd. Ook bedachten we onze eerste competitieformule: geocachers moesten superteams vormen, tijdens het event zowat 90 geocaches vinden en daarbij de nodige informatie verzamelen om onze cryptex te kraken. GG2 briefingOp 14 september 2013 werd om 06.30 GG2 op gang geschoten. Het ellendige weer zorgde ervoor dat dit voor sommige mensen een ware beproeving werd. De race werd gewonnen door het team “Willy’s & Marjetten” en ze zijn er nog steeds fier op.

ggs-vlm-balancelogoEind 2013 werden we gecontacteerd door de Vlaamse Landmaatschappij om met hen samen te werken in het kader van het Europese “Balance” project. Dat was voor ons de trigger om onze werking te formaliseren door een VZW op te richten. We plaatsten 22 geocaches in de regio tussen Schelde en Leie. Op twee jaar tijd verzamelden we met deze reeks meer dan 250 “favo” punten voor deze relatief arbeidsintensieve reeks. We organiseerden twee felgesmaakte geocaching-initiaties. Voor de leidinggevende Europese experten van het Balance project organiseerden we een op maat gemaakt geocaching-avontuur in hartje Gent.

GG3 Geocoin 03

De GG3 geocoin

Na het VLM-Balance project was het hoog tijd voor de voorbereiding van ons volgende groot event: GG3. We schreven verder aan ons verhaal, ontwikkelden een innovatief systeem om GPX files te uploaden naar GPS toestellen en bouwden een bom die zeer moeilijk te ontmantelen was. Ook deze keer werden superteams gevormd die samen zowat 120 geocaches moesten vinden om de bom te kunnen ontmantelen. Na een bloedstollende finale werd de wedstrijd gewonnen door “Het Keizerrijk”.

In oktober 2014 organiseerden we in samenwerking met de gemeente Destelbergen een initiatie tijdens de dag van de trage wegen.

In mei 2015 werden we door de Gezinsbond van Merelbeke gevraagd voor een initiatie geocaching. Het op maat gemaakte programma omvatte toen een wandeling van 5km in en rond Munte, ook deze keer in kleine groepjes en onder begeleiding van de ervaren geocachers van de GGS.

Midden september 2015 organiseerden we een mini-uitvoering van ons jaarlijkse “Groot Gents Geo Event” die we heel toepasselijk GG3.5 doopten. Geen competitie deze keer, en dus volkomen stressloos geocachen voor alle deelnemers. Toch mochten we meer dan 250 deelnemers begroeten.

Tijdens GG3.5 werd het eerste tipje van de sluier gelicht over GG5.

De Gentsche Geokasjing Sosseteit bestaat uit HA&Co,  Vdwkes,  BricolagePatjenpcMeteor001WimannGeoWELF en VCX1302.

Administratieve gegevens:

Gentsche Geokasjing Sosseteit vzw
Tuinstraat 67
9090 Melle

Ondernemingsnummer: 0543.859.501
Bank: BE05 0017 1682 0275

En uiteraard kan je steeds mailen naar info at gentsche-geokasjing-sosseteit punt be